top of page

Bæredygtige byer og lokalsamfund er på skoleskemaet i 7. klasse på Lynghedeskolen


Her ses Anne fra 7. klasse på Lynghedeskolen i gang med at udstille deres forslag til en bæredygtig festival.

I denne uge har eleverne i 7. klasse på Lynghedeskolen, afdeling Søndre, arbejdet med FNs verdensmål nummer 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Eleverne har haft fokus på, hvordan deres lokalområde kunne gøres mere bæredygtige, og det er der kommet en fin udstilling ud af, som kan ses i 'Det grønne hjørne.'


Genbrugspapir, en skraldespand til sortering og en hjemmesyet mulepose er noget af det som er udstillet i vinduerne på Vesterbrogade 5 lige nu i 'Det grønne hjørne.' I uge 5 har kommunen - Billund Builds, haft fokus på FNs 17 verdensmål. På Lynghedeskolen har de tre 7. klasser arbejdet med deres bud på et mere bæredygtigt lokalsamfund, og lavet plancher og modeller om deres ideer og konkrete forslag.


-Det har været et motiverende mål, at det, de har lavet, skulle ud i offentligheden. Normalt har vi forældrefernisering på skolen, men vi har været nødt til at planlægge efter corona, fortæller skolelærer Lise Nedergaard.

Hun henvendt sig derfor til Grindsted - den grønne hovedstad, for at høre om et samarbejde omkring elevernes arbejde, og om der var en mulighed for at elevernes arbejde kunne blive udstillet i foreningens lokale. Den aftale faldt hurtigt på plads. Foreningen var derfor ude og give et kort oplæg omkring Grindsted - den grønne hovedstads arbejde først i uge 5, da eleverne tog hul på emneugen. De har så arbejdet med at få deres ideer konkretiseret i løbet af ugen, og var fredag den 4. februar nede og lave udstillinger i 'Det grønne hjørnes' vinduer.


Skraldesortering er hverdag

-Jeg synes, jeg har lært noget i denne uge, fortæller Sofie, som er elev i 7. klasse. Hun har sammen med

Carla og Sofie har arbejdet med skraldesorteringen på deres skole.

veninde, Carla, arbejdet med skraldesortering på skolen.

-Vi har sammenlignet med vores skole og kigget på Vorbasse skole, som sorterer og spurgt: hvorfor er der ikke fokus på det på vores skole?

-Men det bliver ændret nu her, supplerer Carla, så vi også skal sortere de mest basale ting. Det giver god mening, for vi gør det jo også derhjemme.

-Nej, det er ikke så svært. For vi kender jo til det i forvejen, siger Carla.


Bæredygtighedsfestival

En anden gruppe har arbejdet med en bæredygtig festival. Det er eleverne Karoline, Anne, Caroline og Malou.

-Vi har arbejdet med den mentale sundhed, at folk bliver glade af at komme på festival, fortæller pigerne.


Her ses pigerne Malou, Anne, Caroline og Karoline der har arbejdet med en bæredygtighedsfestival.

De har lavet to boder med to-good-to-go mad, så der er tænkt på at minimere madspil. Så har de bygget en scene og lavet tipier, så der også er mulighed for at overnatte.

-Det er tanken, at det skal foregå i Anlægget. Fordi der er grønt og så er det trafiksikkert, fortæller de. At det har været en god og lærerig uge, er pigerne enige i.

-Det har været rart at få fingrene i noget og arbejde kreativt. Så det bedste i ugens forløb har helt klart været at arbejde med en model.

Om pigerne kunne finde på selv at være initiativtagere til en bæredygtig festival i byen en dag, skal de dog lige tænke over: -Men det kunne godt være, afslutter de.


Udstillingen kan ses på Vesterbrogade 5 i vinduerne de kommende uger, hvor den vil være udstillet.













136 visninger0 kommentarer
bottom of page