top of page

Bæredygtighed sælger i de større byer; Lokal iværksætter vil gerne sælge mere lokalt.

Opdateret: 11. mar. 2021

Den lokale iværksætter Karina Kvols Jørgensen startede for to år siden virksomheden Dane & Dutchman, som sælger planter online. Planterne er både spiselige og ikke-spiselige og fælles for dem er, at de er dyrket ud fra bæredygtige og økologiske principper.


Det er dog ikke kun plantedyrkning som Karina har tænkt ind i en bæredygtig kontekst. Drivhuse bygget af genbrugsmaterialer og indsamling af genbrugspotter er en del af Karinas tilgang til at drive virksomhed. “Der er ingen grund til at smide noget ud der ikke er i stykker.” siger Karina.


Det bæredygtige fokus er noget der sælger. Karina fortæller, at virksomhedens indtægt er steget med 200% over de to år virksomheden har eksisteret. Det er dog ikke i Grindsted og omegn at afsætningen er størst.


- “De fleste planter bliver sendt til kunder i de større byer” siger Karina, men hvis det stod til hende, skulle der være mere salg til lokalsamfundet. “Det er vigtigt at vi støtter hinanden lokalt, og det gør vi i høj grad ved at handle hos hinanden” tilføjer Karina.


Karina sælger både online og fra sin privat adresse. Møder man op hjemme ved Karina, kan man få en god snak og en guidet tur i haven som Karina er ved, at omlægge fra græs til en have med større biodiversitet. Under navnet Dane & Dutchman kan man finde Karinas virksomhed på facebook, og på instagram kan man finde hende under navnet - Karinanordfra.


GDGH arbejder på at styrke det lokale fællesskab i Grindsted og i nærområderne, og er derfor helt enig med Karina når det kommer til at købe lokalt. Både nystartede og etablerede virksomheder i Grindsted og nærområdet har i disse tider brug for lokalsamfundets støtte.


121 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page