top of page

Den grønne omstilling sætter dagsordenen for SMV’er

Driver du en SMV eller kender du nogen der gør? Så er det her måske noget for dig!


Vi har tidligere bragt en nyhed om, at SMV’er kan have gavn af at arbejde mere med bæredygtighed. En ny undersøgelse bekræfter dette, og viser at 71% af 1400 SMV-ledere mener, at arbejdet med bæredygtighed fremmer konkurrenceevnen. Det viser en ny undersøgelse som rådgivningsfirmaet Zero Carbon og bestyrelsesnetværket Asnet har udarbejdet.


Forståelsen for at bæredygtighed er essentielt for fremtidens SMV’er, er altså tydelig at spore. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle så lægger deres forretningsmodel om til en mere bæredygtig profil. Det er nemlig forbundet med store omkostninger at omlægge sin virksomhed, og det er omkostninger som mange SMV’er ikke kan bære.


Men hvis SMV’er ikke følger med den grønne omstilling risikerer de, at blive valgt fra til fordel for virksomheder med mere grønne profiler, og derfor er det essentielt at omlægge forretningsmodellen. Jakob Riis som er formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse råder derfor SMV’er til, at analysere sig frem til hvilket område af deres virksomhed har størst potentiale til omlægning og så starte der.


Desuden er der en række redskaber tilgængelig for SMV’er, som vi i GDGH opfordrer alle til at gøre brug af. Vi har allerede opfordret til at gøre brug af KlimaKlar SMV, men der er også andre tilbud såsom; Klimakompasset, Erhvervstilskud til energieffektiviseringer, SDG-accelerator og gratis vejledning hos Erhvervshusene.


Driver du din egen SMV’er, eller kender du nogen som gør, så kan vi varmt anbefale at undersøge disse tilbud for at tage hul på rejsen mod en mere grøn og bæredygtig fremtid.

https://csr.dk/smverne-v%C3%A6gter-gr%C3%B8n-omstilling-h%C3%B8jt-men-er-ofte-presset-p%C3%A5-tid-og-ressourcer

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page