top of page

Kribler det i fingrene for at komme syd på til sommer?

Nu hvor forårssolen kigger frem, og minder os om hvordan lidt varme i vejret får humøret til at blomstre, så kribler det nok i fingrene for at bestille den rejse til syden som 2020 skylder os. Men inden du stryger ind på Momondo for at finde en flyrejse til sommerdestinationen, vil vi i Grindsted – Den Grønne Hovedstad anbefale dig at undersøge det CO2 aftryk din rejse vil koste.

Den danske tænketank Concito har lavet udregninger på hvor meget CO2 en flyrejse, en bilferie, en togferie og en cykelferie koster i transport, hvilket kan hjælpe dig med at sætte det hele i perspektiv.

  • En flyrejse for fire personer tur/retur til Rom koster således ca. 3200 kg CO2

  • En bilferie for fire personer til Barcelona (ca. 2000 km en vej) koster ca. 660 kg CO2

  • En togrejse tur/retur for fire personer til Rom koster ca. 426 kg CO2

  • En cykel/campingferie i Danmark for fire personer koster 0 kg CO2 i transport

I Danmark bruger vi i gennemsnit ca. 8,9 tons CO2 pr. Person pr. År (hvilket forresten er alt for højt), og så er perspektivet til at få øje på.

Nu skal vi ikke i GDGH sidde med en løftet pegefinger og tro, at vi har fundet den hellige gral og derfor kan fortælle andre, hvordan det gode og bæredygtige liv skal leves. Det er op til dig selv at bedømme. Vi vil dog gerne oplyse om den grønne omstilling, så de valg du træffer i dit liv, kan blive bygget på baggrund af kvalificeret viden.

Der er mange gode muligheder for en dejlig sommerferie inden for landets grænser, og det fik vi især øjnene op for i 2020. Som tallene viser, er en cykelferie eksempelvis et enormt klimavenligt bud på en sommerferie. Men en cykelferie gavner faktisk også samfundsøkonomien. Beregninger fra Transportministeriet viser, at den danske stat sparer minimum 6,35 kr. hver gang en borger cykler en kilometer fordi det højner folkesundheden. Der er mange gode alternativer til sommerferien, og alternativer har potentialet til at overraske positivt. Så spring på toget eller tag cyklen til sommer, hvis du er i humør til nye eventyr!


Link til Concito tal;


Link til Dansk Statistik og opgørelse på gennemsnitsudledning pr. dansker;


Link til artikel om statens besparelse ved at cykle;

49 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page