top of page

Lokale forsyningsselskaber samarbejder om klimavenlige løsninger

Opdateret: 11. mar. 2021

Forsyningsselskaberne GEV og Billund Varmeværk viser, at den grønne omstilling kan betale sig. En direkte forbindelse mellem GEV og Billund Varmeværks forsyningsnet, giver mulighed for, at en overkapacitet i det ene forsyningsområde fremover kan anvendes til at dække et behov i det andet område. Det kan give både en billigere og en mere miljøvenlig varmeforsyning. På den måde undgår Billund Varmeværk at bygge nye og dyre faciliteter, og ressourcerne i Billund kommune bliver fordelt på den bedst mulige måde. Denne løsning er udtryk for både økonomisk ansvarlighed hos forsyningsselskaberne, men også at begge selskaber er optaget af at bidrage til en mere grøn og bæredygtig fremtid.

- De gevinster, vi kan opnå ved at etablere en direkte forbindelse mellem vores to forsyningsnet, ligger i direkte forlængelse af det, der er Billund Varmeværks fornemmeste opgave: Billig, miljøvenlig og tilstrækkelig varme til vores forbrugere, siger Kell Raabjerg, bestyrelsesformand for Billund Varmeværk.


Samme oplevelse har de i GEVs bestyrelse - vi har jævnligt en overkapacitet af restvarme fra Duponts produktion, som vi ikke kan anvende, samtidig med at Billund Varmeværk ikke skal kigge langt ud i fremtiden for at se, at de skal have tilført ekstra kapacitet for at kunne dække behovet for varmeforsyning. Derfor giver det god mening på både kort og lang sigt, at vi bliver i stand til at udveksle varme mellem vores forsyningsselskaber. Ikke mindst fordi begge selskaber er optagede af at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det giver ingen mening, at det ene selskab smider varme ud, mens det andet skal bygge nye anlæg for at producere varme, udtaler Jørgen Kristensen, der er bestyrelsesformand for GEV.


Vidensdeling, sparring og samarbejde mellem virksomheder er en central del af at sikre en mere bæredygtig og grøn omstilling. Der er mange løsninger og optimeringsmuligheder at hente, hvis virksomheder bliver bedre til at danne netværk, udveksle erfaringer og ideer. I GDGH arbejder vi på at facilitere sådanne netværk, så tag kontakt til projektleder Anders Steffensen, hvis din virksomhed gerne vil være en del af et voksende netværk af virksomheder i Grindsted.


72 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page