top of page

Mange besøgende kiggede forbi 'Det grønne hjørne'

Opdateret: 9. sep. 2021

Foreningen er ved at falde godt på plads i vores nyindrettede lokaler på Vesterbrogade 5 i Grindsted. I forbindelse med festugen i Grindsted var alle sejl sat til, og foreningen afholdte derfor tre forskellige events i løbet af dagene. Det gav anledning til at få hilst på mange nye ansigter, drukket kaffe og snakket om hvad bæredygtighed betyder for os alle hver især.


Torsdag prøvede vi konceptet af med en tøj-bytte-dag. Det blev en stor succes. Vores frivillige, Mille, hjalp til med at vejlede de besøgende og sørgede for en god stemning. Tøjet blev delt op efter kategori og så var det ellers gratis at dykke ned i bunkerne, som efterhånden kom til. Guldbageren i Grindsted havde sponsoreret overskudsbrød, og efter at tøj var blevet byttet, var der mange der benyttede sig af muligheden for at få et stykke kage og varm kop kaffe udenfor i den skønne sol, på vores pallebænke imellem de nyplantede krydderurtebede. Det er helt klart et event, vi overvejer at holde igen, en anden gang.Fredag var det så vores smag-på-naturen minimarked, vi kunne åbne dørene for. Den røde løber var rullet ud, flaget var hejst og vi bød på danske røde æbler.

Vi fik besøg af Grindsted og omegns biavlerforening, ved formand Kjær Lundø, som fortalte om foreningens arbejde, de fantastiske effekter af pollen og som solgte ud af sit honning. Ved hans side havde han to kollegaer, Stephen Pauli Andersen, som er bestyrelsesmedlem i Grindsted Biavler forening og Honningmanden, bedre kendt som Søren Grøn, der solgte produkter af honning og også gav smagsprøver på lækre mirabeller, der var fermenteret i honning.

Karensminde Alen var også at finde på aftenen, hvor det var udvikleren bag opskriften, Hans Peter Festersen, der sammen med Søren Eg Jørgensen, gav smagsprøver og fortalte om fremstillingen af øllet, der har råvarer fra Billund Museums Karensminde.

Grindsted Kartoffellaug havde bidraget med en fin udstilling om den danske kartoffel. Vi har fået lov at låne den lidt endnu, så det er muligt at komme ned og hente et inspirationshæfte med hjem og læse om den danske kartoffel.


Mange var forbi 'Det grønne hjørne' og med til at gøre aften festlig.


Det sidste event vi afholdte i forbindelse med festugen var en workshop for børn med at bygge et insekt-hotel. Børnene var meget flittige, og der blevet savet og hamret, så hotellerne til insekterne kunne blive færdige.

Insekterne i Danmark har desværre haft det svært de sidste mange år, og insekt-hoteller kan være med til at forbedre levevilkårene for dem. Det gør insekthotellet ved at give ly til insekterne og give dem et sted, hvor de for eksempel kan lægge æg. Og flere insekter i haven er godt for bestøvningen af blomster.

Workshoppen var meget populær, og vi måtte desværre skuffe flere som kiggede forbi, da vi ikke havde flere pladser. Men hold øje med vores hjemmeside under events, og se hvornår vi igen kan tilbyde workshoppen. Du har også altid mulighed for at komme ned i det 'Det grønne hjørne' og få sparring på et insekt-hotel og få en gratis byggevejledning.Workshoppen var sponsoreret med materialer fra Davidsen i Grindsted.

67 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page