top of page

Nyt samarbejde skal sikre at overskudsmad kommer ud til borgere, der har behov for det


Den lokale ildsjæl, Steen Benedicht, er initiativtager til et nyt tiltag i Grindsted, der sætter fokus på madspild og han har brug for frivillige til at få sin idé realiseret.


af Marie Juncher


Hvert år smider de danske supermarkeder cirka 80 tons fødevarer ud ifølge Fødevareministeriet. Det vil Steen Benedicht og Kvickly i Grindsted gerne gøre noget ved, og de har derfor indgået en aftale om udlevering af overskudsmad fra supermarkedet én gang om ugen til borgere i Grindsted, der har et behov for det.


-Det er helt fantastisk, at Kvickly kan se det gode i denne idé, forklarer Steen Benedicht. -På denne måde er vi med til at bekæmpe madspild og sikre at nogen får nytte af den mad, som stadigvæk kan bruges.


Ideen er opstået med baggrund i de mange ukrainske flygtninge, som vi har set strømme til Danmark i de sidste par måneder.


-Flygtningene er specielt pressede økonomisk i starten, og vil derfor kunne få gavn af overskudsmaden, som vi udleverer, fortæller Steen.


Tanken er dog ikke at ukrainske flygtninge skal være den eneste målgruppe for tiltaget. Tiltaget er for dem, som har et behov for det og kommer til at foregå fra Frivilligcenter Billund.


Afhængigt af frivillige

Projektet er nystartet, og der er derfor brug for frivillige kræfter, hvis det skal lykkes. De vil skulle hjælpe med at hente overskudsfødevarer, sortere og sørge for at varerne bliver delt ud til borgerne i Grindsted.


- Det er en forudsætning at de frivillige får en god oplevelse i deres arbejde omkring uddelingen af overskudsmad. Vi vil derfor meget gerne høre fra interesserede, som har lyst til at bakke om ideen og som kan afse nogle timer ugentligt til projektet. For os er fællesskabet det vigtigste, og hér har man en mulighed for at hjælpe andre mennesker, som har behov for det, forklarer Steen.


Gode erfaringer andre steder i landet

I Nivå og Kokkedall har et lignende projekt kørt i flere år med stor succes. Her arbejder de med at mindske madspild og hjælpe økonomiske trængte borgere. Her er det også frivillige, der indsamler overskudsvarer, som skulle have været kasseret på grund af beskadigelser, sidste salgsdato eller af andre årsager ikke kan sælges i forretningerne.


-Deres gode erfaringer bruger vi nu til at oprette en ‘Madkasse’ hér i Grindsted, så vi sammen kan gøre mere for hinanden, slutter Steen af.


Tiltaget sker i et samarbejde med Frivilligcenter Billund og Grindsted – den grønne hovedstad.


Har du lyst til at hjælpe Steen, så kan du kontakte ham på telefon: 23 46 00 64 eller på mail: benedichtsteen@gmail.com.

28 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page