top of page

Social sofas

Opdateret: 7. mar. 2023
Social Sofas handler om skabe pladser til fællesskab udenfor. På tværs af generationer.


Lokalt består Social Sofas projektgruppen af en lille gruppe mennesker fra Grindsted og omegn. Her er Anni Guldager tovholder, og hun er ved at samle frivillige til en styregruppe af projektet samt frivillige der har lyst til at hjælpe med at dekorere sofaerne.


Styregruppen er ved at søge fondspenge til Social Sofas, som handler om at få en rå betonstøbt sofa, der dekoreres med mosaiksten i fællesskab. Sofaerne skal herefter placeres i Grindsted og andre byer i Billund Kommune, så fællesskabet taler igennem alle byerne.


En social sofa er en smuk, farverig og solid udendørs bænk. Hver sofa har sit eget unikke design, der designes og færdiggøres af lokale folk. Færdiggørelsen af en sofa kan tage mellem 4-6 måneder, og hver sofa skal dekoreres med ca. 25.000 mosaiksten.


Hele formålet med sofaerne er at bringe folk tættere. Tanken er, at folk der kender deres naboer, de føler sig mere sikre og mindre ensomme. Samt er de mere glade i hverdagen. I processen med design og færdiggørelse får man også en ejerskabsfølelse til bænken.


Sofaerne findes allerede i mange andre lande. Blandt andet: Holland, Belgien, Japan, Irak og Irland. Du kan læse mere om dem her og om ophavskvinden bag ideen, Karin Bruers.


Hvis du har lyst til at høre mere, så tag fat i Anni Guldager på mailen: anniguldager@outlook.dk og hør, hvordan du bliver frivillig på projektet.

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page