top of page

Energiforbedrende huse i Billund Kommune ligger helt i toppen

En ny rapport fra Realkredit Danmark har undersøgt energimærkningen af de danske ejerboliger, og her ligge Billund Kommune nummer to på listen.


Det går godt med energimærkningen af parcelhuse i Billund Kommune, og det kan der være flere fordele i. Både i forhold til de sparede udgifter til vand og varme, men også boligens værdi kan stige ved at forbedre husets energimærkning, det skriver Jyske Vestkysten. Som bonus oven i det hele er de miljømæssige fordele gode, når boligejerne vælger mere energioptimerende løsninger til deres huse.


Realkredit Danmark har foretaget en analyse, hvor de har kigget på, hvordan det står med energimærkningen på de danske parcelhuse i landets kommuner. På toppen af karakterlisten ligger Skanderborg Kommune med udregnet score på 3,4 for et gennemsnitligt parcelhus, hvilket giver en placering midt imellem energimærkerne C og D. Billund Kommune ligger dog lige i hælene og placerer sig på 3,59 på pointskalaen. Helt i den anden ende af skalaen ligger kommunerne Lolland, Langeland og Ærø, hvor den gennemsnitlige energimærkning ligger mellem E og F.


Penge at spare og godt for bæredygtigheden

De fleste danske parcelhuse er efterhånden ved at være bygget for nogle år siden, og ca. en tredjedel er opført før 1950. Det giver naturligvis et stort spænd i energimærkningen. Der er dog penge at spare hvis man overvejer at udskifte termometre, få nye ruder sat i eller få et nyt fyr. For et parcelhus på 140 kvm. vil det koste gennemsnitligt 30.000 kr årligt at opvarme med fjernvarme, hvis det har energimærke G, hvorimod at den regning kan skæres ned til 3000-4000 kr. årligt, hvis huset er af energimærket A2020.


Der er flere måder at energioptimere sin bolig på, og i år 2021 kan håndværkerfradraget give et skattemæssigt fradrag op til 25.000 kr. per person på lønudgifterne ved energiforbedringer eller klimatilpasninger i huset. Det er også muligt at søge energitilskud via Bygningspuljen. Der er tre ansøgningsrunder i år, og den første er netop overstået i april. Det er ikke meldt ud, hvornår næste ansøgningsrunde er. Det kræver, at man har et gyldigt energimærke for at kunne søge.


Hele Realkredit Danmarks analyse kan læses her


65 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page